Sluit menu

Opgietingen

    

Een ritueel van zien, horen, ruiken en voelen.

Wat is een opgieting?
De opgieting is een ritueel dat gebaseerd is op de traditionele verdampingstechniek door gebruik te maken van water verrijkt met natuurlijke etherische oliën. Wanneer het water op de verwarmde stenen van de sauna wordt gegoten komt er een dampstoot met gezondheid bevorderende eigenschappen vrij.

BLUE Spa Trivium biedt iedere dag weer de mogelijkheid om deel te nemen aan deze sauna-ervaring. 

Een magisch moment
Onze opgietingen vinden plaats in de opgietsauna. Deze sauna bevind zich op het saunaplein. Maak het jezelf gemakkelijk en neem plaats in de cabine. 

Het ritueel duurt ongeveer 15 minuten en tijdens het ritueel stijgt de hitte constant (in werkelijkheid voelt het alsof de temperatuur stijgt, terwijl deze eigenlijk daalt). Als het je eerste keer is, kies dan het laagste niveau van de sauna. Je kunt de sauna op elk moment verlaten als de hitte te intens wordt, maar de complete ervaring is het zeker waard. Daag jezelf uit om tot het einde te blijven.

Ieder opgietritueel is anders
De saunameester komt gekleed in de traditionele rok en draagt ​​een houten emmer met ijsballen. Deze ijsballen zijn doordrenkt met verschillende pure en natuurlijke essentiële oliën die tijdens het ritueel gebruikt zullen worden. Als eerste zal de sauna meester zich voorstellen om vervolgens de stappen van het ritueel uit te leggen.

De etherische oliën en de muziek zijn zorgvuldig gekozen door de saunameesters om een ​​unieke voorstelling te creëren die bij hen past! De muziek begint en neemt je mee. De saunameester zet de eerste met etherische olie doordrenkte ijsbal op de hete stenen. De voorstelling is begonnen.

De saunameester gebruikt een grote handdoek om de lucht in beweging te brengen. Het enige wat jij hoeft te doen is diep ademhalen zodat de etherische oliën hun werk kunnen doen. De essentiële oliën, de zorgvuldig geselecteerde muziek en de hitte die tijdens het ritueel intenser wordt: deze ervaring is een absolute must om mee te maken.